Header Image

Opgave VOAN activiteit – Voel je energiek!

Voel je energiek!
Gezonde voeding, beweging en mentale vitaliteit.

In het najaar en de winter merkt je vaak dat je energielevel daalt. Het kost meer moeite om je dagelijkse activiteiten te vervullen en een verkoudheid ligt op de loer. Door het herfstweer ben je minder buiten, minder in beweging en sla je wellicht een uurtje sport over. Ook je mentale weerstand kan in deze periode verminderen. Je hebt minder plezier in je dagelijkse bezigheden, ervaart meer frustratie of je voelt je neerslachtig.

We weten dat we met aandacht voor de juiste voeding en meer beweging en rust de balans weer terug kunnen brengen. Vitale mensen hebben meer plezier in hun dagelijkse bezigheden, presteren beter en zijn minder vaak ziek. Dit geldt voor jou als werkgever, maar ook voor je werknemers.

Wat zijn de richtlijnen voor een gezonde leefstijl en hoe verander je die van jou?

Als lid van Voan bent van harte uitgenodigd voor de workshop: Voel je energiek!

Op dinsdag 20 november om 20.00 uur in Mienskipcintrum Leppehiem in Akkrum.

Energiek je dag door
Diëtist en voedingscoach Irene van der Vuurst en Psychiatrisch Verpleegkundige Klaske de Jong geven u graag een goed beeld van de elementen van een vitale levensstijl. In hun dagelijkse praktijk begeleiden ze mensen in hun fysieke en mentale gezondheid.

Voeding en beweging
Dat het verstandig is gevarieerd te eten en regelmatig te bewegen is een ieder bekend, maar waar moet je nu op letten en hoe kun je dit toepassen in je dagelijkse activiteiten? Zijn er algemene maatstaven waar je je aan kunt houden of is het verstandig uit te zoeken wat voor jou de juiste methode is?

In haar praktijk werkt Irene van der Vuurst met echte voeding en geen pakjes en zakjes. Gezond eten is niet moeilijk als je weet wat je nodig hebt en wat verstandige keuzes zijn. Ze geeft tips voor gevarieer

de voeding en informatie over wat voeding met je lichaam doet.

Irene is ook wandelcoach en staat in haar presentatie ook stil bij de vele voordelen van deze vorm van beweging voor lichaam en geest.

Mentale vitaliteit 
Als ondernemer komt er vaak veel op je af. Een deel van je dag is gevuld met onverwachte zaken die een reactie van je vragen. Daarnaast ben je naast ondernemer ook onderdeel van een echtpaar en/of een gezin en is een goede balans tussen werk en privé een uitdaging op zich. Vaak ervaar je stress of weerstand als zaken niet lopen zoals je graag wilt. Wat is de impact van stress op je lichamelijke en mentale gezondheid en wat zijn de symptomen om op de spreekwoordelijke rem te drukken om overspannenheid of burn-out te voorkomen?

Klaske de Jong geeft tijdens haar presentatie antwoord op bovenstaande vragen en geeft handvaten voor een mentale balans. Ze geeft praktische tips om overbelasting te voorkomen en sterker in je dag te staan.

Aan het einde van de presentaties/workshops is er gelegenheid om vragen te stellen aan Irene en Klaske. Daarnaast kan u nog een drankje drinken en kennis maken met de deelnemers aan deze avond.

Datum en locatie
De bijeenkomst voor voeding, beweging en mentale vitaliteit wordt gehouden op dinsdag 20 november in de UTD-seal van Mienskipscintrum Leppehiem. De zaal is geopend vanaf 19.45 uur en start om 20.00 uur.

Aanmelden en meenemen Introducé
Het is mogelijk op deze avond een introducé mee te nemen.

U kunt zich aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier.

Opgave Workshop: Energiek je dag door!

 

Verificatie (Anti-Spam code)

Top