Lampionoptocht en Intocht Sinterklaas Akkrum

Lampionoptocht Akkrum 2017

De jongste jeugd krijgt op zaterdag 11 november de kans om hun lampion te laten zien aan het gehele dorp Akkrum/Nes. De Sint Maarten lampionnen optocht aangevoerd met Fanfare Harmonie & Drumband Animato begint om 18.30 uur vanaf het Heechein.

Om een ander goed te laten verlopen, kunnen kinderen tot 10 jaar t/m donderdag 9 november bij Bliksem terecht voor het afhalen van een traktatiebon aangeboden door de Verenigde Ondernemers Akkrum Nes (VOAN). Tegen inlevering van deze traktatie bon, aan het einde van de rit bij de pake en beppe’s in Leppehiem, ontvang je dan een zakje met smakelijke inhoud. De inhoud en het zakje zijn dit jaar mede mogelijk gemaakt door: Echte Bakker Boonstra, Hubo Akkrum, Op&Top Heerenveen, Sally en de VOAN.

Intocht Sinterklaas Akkrum 2017

Zaterdag 18 november is het alweer zover: Sinterklaas komt met al zijn pieten aan in Akkrum/Nes. Pakjesboot 13 legt rond 15.00 uur aan bij het Gearstalt. Hiervoor zal er natuurlijk actie zijn in de kolk en worden de kinderen enthousiast gemaakt door de presentator.

De Muziekpieten zijn er dit jaar ook weer bij en gaan voor de pakjesboot uit op een andere boot. Ook de Fanfare Harmonie en Drumband Animato zijn na een pauze dit jaar weer aanwezig om Sint naar de Tsjerkebleek te begeleiden met behulp van vrolijke sinterklaasmuziek. De Muziekpieten zullen achterin de optocht lopen zodat ook de tweede helft van de mensen kan genieten van vrolijke muziek.

Zoals ieder jaar is er dit jaar een activiteit op de Tsjerkebleek voor de kinderen. Mocht het nou zo zijn dat uw kind niet bij de intocht aanwezig kan zijn, doe dan even een berichtje via de facebook zodat de pieten eventueel thuis langs kunnen komen. Een half uur voor aankomst is de pakjesboot ook live te volgen op facebook.

Voor meer informatie, leuke filmpjes, ideeën en overige dingen kan je een kijkje nemen op deze facebookpagina

Top