Input evaluatie functioneren randweg UT-wei Akkrum

Op 15 juli 2016 is de randweg van Akkrum geopend. Het verkeer dat door Akkrum rijdt op doorreis kan nu het centrum vermijden en over de UT-wei en het industrieterrein om het dorp rijden. Er zijn borden geplaatst om doorgaand verkeer op de randweg te wijzen.

Klankbordgroep randweg
Om de ervaringen uit Akkrum en Nes met de randweg te vernemen, is er een klankbordgroep opgesteld. De klankbordgroep bestaat uit ondernemers, inwoners en belangenorganisaties van de dorpen samen met leden van de Gemeente Heerenveen.

In juli is er een bijeenkomst waarin het functioneren en de effecten van de randweg worden gesproken. VOAN heeft een verzoek ontvangen van de Klankbordgroep Randweg om input voor deze evaluatie. Voorafgaand aan de evaluatie wordt gekeken welke onderwerpen getoetst en besproken moeten worden. Zo zal de Gemeente een telling doen van het verkeer over de randweg en door het centrum en zoeken ze naar andere onderwerpen die onderzocht kunnen worden.

Vragen die daarbij centraal staan zijn:
– Wat is uw gevoel/ervaring betreffende de randweg?
– Ervaart u verschillend in verkeersstromen in het dorp nu de randweg er is?
– Wat vindt u van de borden die geplaatst zijn om het inkomend verkeer te wijzen op de mogelijkheid de randweg te gebruiken?
– Wat vindt u van de algehele verkeerssituatie op de randweg en de kruispunten? (borden, verlichting, inrichting weg (voetpad/fietspad),  etc.)
– Hoe ervaart u het gedrag van het verkeer dat gebruik maakt van de randweg? (snelheid, etc.)
– Ervaart u als ondernemers in het centrum van Akkrum verschil in het aantal bezoekers, hoogte omzet, etc. sinds de randweg er is?

Insturen reactie
Graag ontvangen we uw ervaringen en opmerkingen betreffende de randweg in een email. U kunt uw reactie sturen naar bestuur@voan.nl.
We zullen de reactie bundelen en doorspelen naar de Klankbordgroep. Uw input is waardevol en we zien uw reactie graag tegemoet.

Wilt u rechtstreeks contact met één van de leden van de Klankbordgroep Randweg? U kunt contact opnemen met Lieuwe Brolsma van Boekhandel Friso op het Heechein.

2 thoughts on “Input evaluatie functioneren randweg UT-wei Akkrum

  1. Het is een erge donkere weg.
    Er staan nu wel lantaarnpalen, maar staan erg ver uit mekaar en geven weinig licht!
    + je krijgt erg veel snelheid voor over de brug!

  2. Ik merk nog weinig verschil in het centrum. Volgens mij gaat de bus ook nog steeds door het centrum? Klopt dat?
    Wellicht verkeersremmende maatregelingen treffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top