“AVG, wat betekent dat voor mij?”

“AVG, wat betekent dat voor mij?”
Apr
26

Op 25 mei 2018 gaat de Autoriteit Persoonsgegevens controleren en handhaven op het navolgen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Deze wet is van kracht vanaf mei 2016 en heeft betrekking op de bescherming van persoonsgegevens. Het gaat niet alleen om de bescherming van gegevens van uw klanten en/of bezoekers, maar ook om die van opdrachtgevers, medewerkers en partners.

Nieuw aan de wetgeving is dat je als ondernemer moet aantonen dat je je aan deze wetgeving houdt. Eenvoudig gezegd, met je als bedrijf zo min mogelijk data verwerken en alleen bewaren wat ook echt noodzakelijk is. Verder ben je verplicht klanten te wijzen op hun recht op inzage van gegevens en de verwijdering daarvan.

Na een “inwerkperiode” van 2 jaar zal er vanaf 25 mei as. Actief gecontroleerd worden door de Autoriteit persoonsgegevens op het naleven van deze wetgeving door ondernemers.

AVG? Wat betekent dat voor mij?
Om u als lid van Voan een goed beeld te geven van de privacywetgeving en de gevolgen voor uw organisatie organiseert Voan op donderdagavond 26 april een informatieavond. AVG specialist Cor Procee van Webisch Ict geeft een presentatie over de voorwaarden waaraan u moet voldoen en geeft handvaten hoe u zich kan voorbereiden op een eventuele controle van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ondernemers die al een presentatie hebben bijgewoond geven de volgende reacties:

“Alles in één keer duidelijk op een rijtje. Hartelijk dank hiervoor”

“Een zeer professionele en vakkundige presentatie met veel kennis van zaken”

“Het was een goede en duidelijke lezing!”

Locatie en aanmelden
De AVG-bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 april in Eetcafé De Cleef in Akkrum en start om 20.00 uur.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Top